-->

Bu haber definecilere

Son 8 yılda Kültür Bakanlığı izniyle gerçekleştirilen 860 define kazısından tek akçe dahi çıkmadı. Kısa yoldan zengin olma hayali kuran define avcılarının umutları suya düştü. Kazı için başvuru sayısı 67’ye düştü.
Birçok filme konu olan ve kısa yoldan zengin olma umuduyla yapılan define aramaları hüsranla sonuçlandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izniyle gerçekleştirilen son 8 yıldaki 860 define kazısından hiçbir şey çıkmadı. Sonuç alınamaması, devlet izni ile define arayanların sayısında düşüşe neden oldu. Bu yılın ilk 9 ayında bakanlığın kapısını çalan kişi sayısı 67’de kaldı. Bakanlık yetkilileri, sonuç elde edilememesini, vatandaşların hurafe peşinde koşmasına bağladı.

DEFİNECİ SAYISI AZALDI
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, 1970’li yıllarda yoğunlaşan ve 1984 yılında yönetmelikle sınırları çizilen define kazıları ile ilgili verileri “devlet izinli define avcılarının” sayısının son 8 yılın en düşük seviyesine gerilediğini ortaya koydu. Bakanlık yetkilileri, bu sayıda yıl sonuna kadar kayda değer bir artış beklemediklerini söyledi.
GİRESUN KAZI ŞAMPİYONU
Bakanlık kaynakları, düşüşün en önemli nedeninin artan kaçak define kazıları olduğunu belirterek bu yıl devlet izinli kazının en fazla Karadeniz, en az ise Güneydoğu Anadolu bölgesinde yapıldığı bilgisini verdi. Bu yılın il bazında en çok kazı da 21 ile Giresun’da gerçekleşti.
DEFİNE ARAMA MASRAFLI
Definecilik ile ilgili sosyal paylaşım siteleri üzerinden yapılan yorumlar ise define bulma hayaliyle yaşayanların bu hayalini adeta söndürür nitelikte. Define avcılarının birçoğu, yaptıkları açıklamalarda 30-40 yıldır define aradıklarını ancak bir şey bulamadıkları için bu macerayı gençlere hiç tavsiye etmiyorlar. Defineciler, iki hafta boyunca çıkılan bir define avında bin TL’ye yakın masraf yapıldığını ve eli boş dönme riskinin de yüksek olduğunu vurguluyorlar.

Disqus Yorumları