-->

Defineciler yakayı ele verdi

Fatih'te kiralık bir dairede zemine ve yana doğru kazı yaparak define aradılar...

Her şey define için Fatih'te kiraladıkları daireden zemine ve yana doğru kazı yaparak define aradıkları iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan kişilerin, çuvallara doldurdukları toprağın bir kısmını kazdıkları tünele geri boşalttıkları belirtildi.

İmam Hüseyin Sokak'taki 4 katlı bir apartmanın sakinlerinden avukat Metin Erkan, define arayan 4 kişiden önce evde kalanların da bu tür bir faaliyete teşebbüs ettiğini ve duydukları sesler üzerine çeşitli şikayetlerle engellemeye çalıştıklarını belirterek, “Bir ay önce 'Bodrum katta rahatsız oluyoruz. Burayı akrabalarımıza kiraya veriyoruz' diyerek gittiler. Eşim ve oğlum, aşağıya girip çıkan kişilerle tesadüfen karşılaştıklarında, binada tadilat yapılacağını söylemişler” dedi.

Erkan, 29 Ağustos'ta sesler gelmesi üzerine ev sahibinin polislerle geldiğini ve kazı yapılan alanı gördüklerinde şoka girdiklerini ifade ederek, zeminde ve yana doğru kazılmak suretiyle yaklaşık 11 metrelik bir çukur oluşturulduğunu ve olay yerinde ekiplerin tespitler yaptığını söyledi.

Define arayan 4 kişinin, polislerce gözaltına alınıp mahkemece serbest bırakıldıktan sonra yeniden eve geldiğini iddia eden Erkan, “Dün gece bu kazıyı yapanlar çuvallardaki toprakları kazdıkları yere geri dökmüş ve çukurun bir kısmını kapatmışlar” diye konuştu.

Erkan'ın çukurun yeniden doldurulmasıyla ilgili şikayeti üzerine olay yerine polis, evde ve kazı alanında incelemede bulunarak, tutanak tuttu.

Disqus Yorumları