-->

Denizli de define için gölü boşalttılar

SİT alanı içinde olan Denizli'deki Kartal Gölü'nün dibinde altın kartal olduğu rivayetine inanan defineciler kanal açarak 6 yılda 900 metreküp su boşalttı
Denizli'de Sandıras Dağı'nın zirvesindeki Kartal Gölü, 1992'den bu yana 1'inci derecede doğal ve arkeolojik SİT alanı. Ancak gölde altın heykel olduğuna inanan define avcılarının gizli çalışmaları yüzünden şimdilerde yok olmak üzere. Yıllardır gölün çevresini kazan hazine avcıları, 6 yıl önce bu kez kanal açarak göl içindeki 900 metreküp suyu boşaltıp, dibini kazmaya başladı. Bunun üzerine kanal açılan yere beton duvar yapıldı. Ancak hazine avcıları 2 yıl önce betonu da kırarak suyu boşaltmaya çalıştı. Son olarak geçtiğimiz günlerde betonu bir kez daha kıran hazine avcıları, suyu yine boşaltıp gölün dibini delik deşik etti.


BAŞKAN: HEYKEL YOK
Define avcılarına isyan eden AK Partili Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay şunları söyledi: "Göl, ilçe merkezine 22 kilometre mesafede ama yol dağ yolu olduğu için ulaşım güçlüğü var. Bunu çok iyi bilen defineciler de olumsuzluklardan faydalanıyor ve yıllardır gölü ve çevresini kazıyor. Suyu boşaltıldığında göldeki balıklar ve canlılar da yok oluyor. Geçen hafta gittiğimizde beton duvarın kırılarak gölün boşaltılıp dibinin kazıldığını gördük. Yani define avcılarını beton duvar bile durduramadı. Bu talanın sorumlularını bulup adalete teslim edeceğiz. Definecilere sesleniyorum. Kartal Gölü'nde ve zemininde altından yapılmış çift başlı kartal heykeli filan yok. Artık gölümüzü rahat bırakın." Define avcılarının iştahını kabartan efsaneye göre bölgede çok eski zamanlarda hüküm süren bir medeniyet, kutsal saydığı göle, sembolü olan çift başlı kartalı gömdü. Başka bir efsaneye göre ise bu medeniyetin insanları kutsal saydığı göle saygılarını sunmak için değerli eşyalarını atıyordu. 
Sabah

Disqus Yorumları