-->

Define ararken zehirlendi




Düzce'de define aramak için 9 metrelik kuyu kazan iki defineci, gaz zehirlenmesi sonucu kuyuda hayatını kaybetti.



Edinilen bilgilere göre, Düzce'nin Akçakoca ilçesine Bağlı Subaşı Köyü sınırları içerisindeki ormanlık alanda define ararken, kazdıkları kuyuda hayatını kaybeden definecilerin kurtarılması için kuyunun başında gözlemcilik yaptığı öğrenilen Yaşar K., itfaiye arama kurtarma ekiplerine haber verdi.
Definecilerden Ali Ç. ve Yaşar K. isimli kişilerin dışarıda gözcülük yapmak için bekledikleri öğrenildi. 9 metre derinlikteki kuyuya inen Seyhan ve Halil isimli iki şahıs ise yarım metre genişliğinde yaklaşık 9 metre derinliğindeki kuyuya indiler. Definecilerin kuyuya saat 10.00 sıralarında girdiği ve saat 12.00 sıralarında gaz sıkışması sonucu hayatlarını kaybettikleri öğrenilirken, kuyudaki iki kişi saat 14.00 sıralarında kurtarılabildi.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ve jandarma ile birlikte 112 Acil Servis ekipleri, 9 metre derinliğindeki define kuyusunda kalan iki kişiyi kurtarma çalışması başlattı. Çukurda bulunanları çıkarmak için büyük çaba sarf eden itfaiye ekipleri, halat yardımıyla Mehmet Canerpolat isimli itfaiye erini kuyuya indirdi. Kuyuda iki kişinin bulunduğunu ve yaşamadıklarını söyleyen itfaiye eri, cesetleri bir başka halat yardımıyla yukarıya çıkardı.
Çukurdan çıkarılan cesetleri hayata döndürmek için 112 Acil Servis ekipleri büyük çaba sarf etti. Cesetler, otopsileri yapılmak üzere Akçakoca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.
(CİHAN)

Disqus Yorumları