-->

Papaz Dolandırıcılığı



Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, son günlerde ülke genelinde artan ve ‘sadece papazın çözebildiği büyülü define' dolandırıcılığına karşı internet sitesinden uyarıda bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Daire Başkanlığı’na ait resmi internet sitesi www.emniyet.gov.tr adresinden ‘büyülü define' konusuna uyarıldı. Son günlerde ülke genelinde define dolandırıcılığının arttığı belirtilen açıklamada, dolandırıcıların yöntemleri hakkında bilgi verilirken, bu kişilere itibar edilmemesi istendi. Kendilerini özellikle asker arkadaşı veya asker arkadaşının akrabası olarak tanıttıklarını belirten Emniyet yetkilileri, ellerinde gömülü vaziyette altın olan küp olduğunu, ancak küpün büyülü olduğunu öne sürerek bunun yurt dışında bulunan bir papaz tarafından bozulabileceğini söylediklerinin öğrenildiğini bildirdi.

 



İkna yöntemiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan kişilere itibar edilmemesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, bu tür durumlarda en yakın polise bilgi verilmesini istedi. ‘Büyülü papaz dolandırıcılığı' ile ilgili uyarıda, şöyle denildi:
“Son günlerde ülke genelinde define dolandırıcılığı olayları meydana gelmektedir. Bu amaçla sizi arayarak; kendilerini özellikle asker arkadaşı ya da asker arkadaşının akrabası olarak tanıtıp, ellerinde gömülü vaziyette içinde altın olan küp olduğu, ancak küpün büyülü olduğu, büyünün yurt dışında bulunan bir papaz tarafından bozulabileceği, şeklinde sözlerle ikna ederek dolandırıcılık yapmaya çalışan şahıslara itibar etmeyiniz ve en yakın kolluk birimine müracaatta bulununuz.”

Ayrıca kontör dolandırıcılığına karşı bilgilendirici uyarılara yer verildi.

Disqus Yorumları