-->

Kefenle defin serbest



Almanya'nın Hannover kentinde tabutsuz define izin çıktı. Stöcken Müslüman Mezarlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Stephan Weil bundan böyle Müslümanlar'ın cenazelerini kendi inançlarına göre defnetme hakkı olduğunu söyledi. Mezarlıkta uygulamalı olarak tabutsuz defin işlemi basın mensuplarına gösterildi.

ALMANYA'NIN Hannover kentinde Müslümanların cenazeleri tabutsuz olarak defnetme izni verildi. Aşağı Saksonya Din Şurası'nın müracaatı üzerine meclisten geçen tabutsuz defin kararı önceki gün Stöcken Müslüman Mezarlığı'nda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Toplantıya Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Stephan Weil, Aşağı Saksonya Din Şurası Başkanı Avni Altıner ile şura üyeleri katıldı.

Müslümanların hakkı
Hannover'de Müslüman toplumu bulunduğunu, kendilerinden gelen talep üzerine meclise sunduklarını anlatan Weil, “Hannover'de çok sayında Müslüman yaşamaktadır. Müslümanların inancına saygımız sonsuzdur. Müslümanların kendi cenazelerini kendi inançlarına göre defnetme hakkı vardır. Bizde bu hakkı onlara verdik. Müslümanlar bu toplumun bir parçasıdır” dedi.

Çabalarımız boşa gitmedi
Şura Başkanı Avni Altıner 20'yi aşkın cami derneğiyle aylardır Hannover'de tabutsuz defin için uğraştıklarını, bu uğraşlarının boşa çıkmamasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Altıner, “Bundan sonra isteğe bağlı olarak isteyen Müslümanlar cenazelerini Hannover'de tabutsuz olarak İslami kurallara göre defnedebilirler. Bu hak bize verildi. Bize destek veren belediyeye teşekkür ederiz. Bu karar bizim için çok önemliydi. Sayın Weil'in de bu konuya hassasiyet göstermesi ve desteklemesi bizleri ayrıca sevindirdi” diye konuştu.

Kefenle defin nasıl olur gösterildi
Basın toplantısı sonrası basın mensupları ile belediye başkanına tabutsuz defin işlemi uygulamalı olarak gösterildi. Yapılan uygulamada cenazenin niçin ve nasıl kefenlendiği, mezara nasıl ve ne şekilde konduğu şura üyesi Hilal Cenaze sahibi İmran Tatlıcı tarafından anlatıldı.

Disqus Yorumları