-->

Türbede define aradılar






Tasavvuf ehli ve Şâfiî mezhebi fıkıh âlimi Ahmet Bin Zeyd Hazretleri'nin Türbesi'nde restorasyon adı altında kazı yapıldığı ve define arandığı ortaya çıktı. Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan olay yerine gelerek olayın araştırılması talimatını verdi.

Ece Mahallesi'ndeki Ahmet Bin Zeyd Hazretleri Türbesi'nde kimliği belirsiz kişiye ve kişilerce kazı yapıldı. Türbenin 3 köşesini kazan kişi veya kişiler türbede bulunan 2 sandukadan birisinin altını kazarak maddi olarak değerli olabilecek şeyler aradı. Türbede kazı yapıldığından şüphelenen, türbenin karşısında işyeri bulunan bisiklet ve motosiklet tamircisi Mehmet Kimsesiz, durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, türbede inceleme yaptı. Ekipler, daha önce türbede tadilat çalışması yaptıkları bildirilen kişilerden birinin de bilgisine başvurdu. Türbeye gelen Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, ekiplere olayın araştırılması talimatını verdi.
Bir mahallenin muhtarı olan bisiklet ve motosiklet tamircisi Mehmet Kimsesiz, yıllardan beri işyerinin burada olduğunu, daha önce türbenin tadilata alındığını ifade etti. Bir süre sonra türbenin köşelerinin kazılmış olduğunu gördüğünü, sandukalardan birisinin altının kazıldığını yeni fark ettiğini söyledi. Sandukanın altının kazılmasının çok yeni olduğunu kaydeden Kimsesiz, "Sandukayı açtığımızda altında kabrin kazıldığını gördük. Ve toprak halen nemliydi. Demek ki bu kazı yeni yapıldı. Ayrıca
burada iki tane Osmanlıca yazı yazan taş vardı, onları da alıp götürmüşler. Buralara sahip çıkılsın. Bunlar bizim ecdatlarımız, yazıktır, günahtır. Bu konunun araştırılıp bulunmasını istiyorum." diye konuştu. Polis ekiplerinin konuyla ilgili çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
(CİHAN) zaman

Disqus Yorumları