-->

Kepçeyle define aradılar

Define avcıları zaman, mekan durmadan define aramaya devam ediyorlar.

İzmir’in Torbalı ilçesine bağlı Saipler köyü sınırları içerisinde yer alan tarım arazisi ilginç bir define avcılığına şahit oldu. Define aramak amacıyla kaçak kazı yapan iki kişi, kepçe yardımıyla çukur açmaya çalışırken jandarma tarafından yakalandı.

İki kafadar, TIR üzerinde getirdiği kepçe ile bina temeli kazarcasına derin kuyu kazarak içinde define aradı. Tarım arazileri içinde yer alan alanda kepçe ile kazı yapan iki kişi bölge halkının ihbarı üzerine kaçak kazı yaparken yakayı ele verdi. Genişliği ve derinliği onlarca metreye uzanan derin çukuru gören jandarma timleri kazılan derin çukur içinde kepçeyi gördüklerinde “Bu kadarına da pes!” dedi. Kolay yoldan zengin olmak isteyen define avcılarının kullandıkları yöntemler duyanları hayrete düşürürken kepçenin kazı alanında yer alması ile hayal tacirlerinin define tutkusunun engel tanımadığı gözlendi.

Kepçe ile yaptıkları kazı dolayısıyla şaşkınlık veren iki kafadar E.K. ve M.Ç.’nin olay yerinde yakalanmasının ardından Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Burada yapılan sorgulamadan sonra adli makamlara sevk edilen iki zanlının işledikleri suçu itiraf ettikleri öğrenildi.
KEPÇE MÜHÜRLENDİ
Alana kazı yapmak için getirilen kepçe, Torbalı İlçe Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından muhafaza altına alınarak mühürlendi. Kazı yapmakta kullanılan araç ve gereçler ile kepçeye el koyan jandarma suç aletlerini kriminal açıdan hazırlık için muhafaza altında tutuyor.
HAYALPERESTLER ENGEL TANIMIYOR
Jandarma ekibinden bir yetkili, defineciliğe merak saran kişilerin hayallere kazma vurduğunu ve normal yaşamlarında kazmayla çalışmayı kabul etmeyen bu tür faillerin avcılık yapar gibi definecilik yaptığına dikkat çekti.
Bu tür insanların hayalleri ile yaşadığını anlatan yetkili, şöyle konuştu: "Normalde, ‘bir iş var, gelin!’ desek ellerine kazma alıp gelmezler. Burada tarlaları kazarak zengin olacaklarını düşünüyorlar. Oysa bugüne kadar bu kazıların yapıldığı alanda bir tek tarihi eser bulunmamıştır. Zaten bulunmuş olsa devlet burayı koruma altına alır ve fırsatçı insanlara meydanı boş bırakmaz. Avcılık gibi bir tutku içinde bu defineciler

Disqus Yorumları