-->

Bolu'da defineciler yakalandı

Bolu İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, dinamitle define arayan 7 kişiyi suçüstü yakaladı.

Bolu İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, dinamitle define arayan 7 kişiyi suçüstü yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, Bolu'da haksız menfaat sağlamak amacıyla 6-7 kişilik bir grubun 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu'na muhalefet ederek, izinsiz kazı yaptığı bilgisi alan İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, 1,5 ay süren takibin ardından Çaygökpınar Köyü arazisinde 7 kişilik grubu suçüstü yakaladı.

Defineyi dinamit kullanarak arayan İ.K, F.T, F.B, A.İ, İ.Ö, A.U. ve İ.A. isimli kişilerle yanlarında bulunan 21 adet dinamit lokumu, 21 adet elektrikli fünye, 1 adet jeneratör, 1 adet hilti, 1 adet halat, 8 adet muhtelif kazı malzemeleri ele geçirildi.

Yakalanan F.T. isimli şahsın evinde yapılan aramada, üzerinde sakallı insan figürü bulunan 1 adet çömlek, 2 adet başsız heykelcik ve tarihi eser olarak değerlendirilen muhtelif fotoğraflar bulundu.

Ele geçirilen ve kazı alanına yerleştirilmiş patlatılmaya hazır halde olan dinamit lokumu ve elektrikli fünyeler Bolu İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timi ve İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha Ekibi tarafından olay yerinde imha edildi.

Yakalanan 7 kişi jandarmada alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye çıkartılan 5 kişiden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kişi serbest bırakıldı.

Disqus Yorumları