-->

Define için makina çaldılar


İstanbul Üsküdar'da park halindeki bir iş makinesinin anahtarını kopyalayan 2 zanlı, 90 bin TL değerinde iş makinesinin kapılarını açıp içine girdi. Direksiyona oturan Onur B.. iş makinesini kullanmakta zorlanınca yolun kenarında park halinde bulunan 14 aracı parçalayarak ana caddeye ulaştı. Devriye görevi yapan polis ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları iş makinesinin çalıntı olduğunu belirledi. Onur B. ile Turan Ö., suçlarını kabul ederek "Bu iş makinesiyle Samsun'a gidip, orada define arayacaktık" dediler.


Üsküdar'da akıllara durgunluk veren ve Karadeniz fıkralarını aratmayan bir hırsızlık olayı yaşandı. Üsküdar Belediyesi'nin kaldırım işlerinin ihalesini alan Salih Bayat'a ait 34 0720238 plakalı iş makinesinin anahtarını kopyalayan Onur B. ile Turan Ö. İskele Caddesi'ne geldiler. Yol kenarında park halinde bulunan iş makinesinin kapılarını anahtar ile açan 2 kafadardan Onur B., aracı çalıştırdı. Aracı hareket ettiren ancak kontrol edemeyen Onur B., cadde üzerinde sağlı-sollu park etmiş 14 otomobile hasar verdikten sonra ana caddeye çıktı.


Samsun'a doğru yola çıkan kepçenin süratli bir şekilde hareket etmesinden şüphelenen Üsküdar Önleyici Hizmet Büro Amirliği'ne bağlı bir ekip otomobilindeki polis memurları iş makinesini Haydarpaşa Hastanesi önünde durdurdu. Aracın sürücü kabinine çıkan polislerden biri çok miktarda kartvizit gördü. Kart vizitteki isimleri tanımayan 2 kafadarı aşağıya indiren polis memurları kimliklerini istedi. Genel Bilgi Taraması'ndan (GBT) geçirilen 2 kafadardan Onur B.nin hırsızlık suçundan sabıkasının bulunduğunu öğrenen polis memurları merkez ile telsiz temasına geçti.
İş makinasının Üsküdar'da 14 araca zarar verdiğinin öğrenen polis ekipleri, iki kafadarı gözaltıana aldı. Zanlılar, "Yakalanmasak Samsun'a gidip, iş makinesini define aramakta kullanacaktık" dediler. Zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye çıkartıldı.

90 bin TL değerindeki iş makinesinin çalındığını polislerden öğrenen Salih Bayat "2 hırsız iş makinesini park ettiğimiz yerden almış. Büyük olasılıkla benzer bir iş makinesinden kopyaladıkları anahtar ile kapısını açmayı başarmışlar. Zaten kilitlerin çocuğunu aynı anahtar açıyor. Her şey aklımı gelirdi ama iş makinemin çalınacağı asla" diyerek şaşkınlığını gizleyemedi.

Disqus Yorumları