-->

Define arama şartları değiştiriliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, define arayacak kişiler için uygulanan şartları genişletti. Bakanlık, define arama taleplerinde talep sahibinden; izin talep edilen yerin ilini, ilçesini, köyünü, mevkisini ve yüzölçümünü belirten yazıyı kendilerine iletmesini isteyecek. ANKARA (ANKA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, define arayacak kişiler için uygulanan şartları genişletti. Bakanlık, define arama taleplerinde talep sahibinden; izin talep edilen yerin ilini, ilçesini, köyünü, mevkisini ve yüzölçümünü belirten yazıyı kendilerine iletmesini isteyecek.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın "Orman Kanununun 17 ve 18'inci Maddelerinin Uygulama Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Bakanlık, define arama taleplerinde talep sahibinden; izin talep edilen yerin ilini, ilçesini, köyünü, mevkisini ve yüzölçümünü belirten yazıları içerisinde; Define arama ruhsatını, ruhsat ve talep sahasının üzerinde gösterildiği 1/25000 ölçekli harita veya krokisini, meşcere haritasını, orman kadastro haritasını, koordinat özet çizelgesini, 1/100 ölçekli vaziyet planını dört takım halinde ekleyerek orman idaresinden izin talebinde bulunmasını isteyecek.



Bölge müdürlüğü ise yapılan müracaatı öncelikle evrak üzerinde inceleyecek, eksik ve yanlış evrak varsa müracaat sahibine bildirecek. Belgeler tamamlanıncaya kadar talep değerlendirmeye alınmayacak. Evrakın tam olması halinde heyet tarafından arazi üzerinde gerekli incelemeler yapılarak, talep edilen sahanın Devlet ormanlarına rastlayan kısımları için bedelli izin raporu tanzim edilecek.
Uygun görülenlere define arama ruhsat süresi dikkate alınarak Genel Müdürlükçe izin verilecek. Bu durum, izin sahibine tebliğ edilecek. İzin sahibinden teminat, ağaçlandırma bedeli, arazi izin bedeli ile taahhüt senedi alınarak saha teslimi yapılacak. Tebligat tarihinden itibaren bir ay içerisinde bu işlemler tamamlanmadığı takdirde ikaz yapılmaksızın verilen izin iptal edilecek. İptal işlemi ilgiliye tebliğ edilecek.

Disqus Yorumları