-->

Define kazı yapan 6 kişi suçüstü yakalandı



Düzce İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyon sonucu define bulmak amacıyla kaçak kazı yapan 6 kişi suçüstü yakalandı.


Düzce İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Düzce İl Jandarma Komutanlığı 156 Jandarma imdat telefonuna yapılan bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu, Akçakoca ilçesi Akkaya köyünde bazı şahısların define bulmak amacıyla kaçak kazı yaptıklarını tespit etti. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Akçakoca İlçe Jandarma Komutanlığı personelince yapılan istihbarı çalışmalar keşif ve yer tespiti sonucu kaçak kazı yapılan bölgenin, Akkaya Köyü eski taşocağı mevkii olduğu tespit edildi. 13 Temmuz 2010 günü yapılan operasyon sonucu T.K., M.S., H.D., S.K., İ.G. ve N.G. isimli 6 şahıs kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalandı.
Yakalanan şahıslar ile birlikte 1 otomobil, 1 jeneratör, 1 Hitli, 30 metre kalın ip, 2 kazma, 3 kürek, 1 balta, 27 metre prizli elektrik kablosu ve kazı yapmakta kullanılan çok sayıda demir murç alet ve edevat ele geçirildi. Kazı yapılan yerin 5 metre çapında, 7 metre derinliğinde bir bölge olduğu tespit edildi. Jandarma, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Disqus Yorumları